

- Nederland.TVJongeren.TVNederland.TVSpelletjes.TV
- Amusement.TVKennis.TVNieuws.TVSporten.TV
- Beurs.TVKinderen.TVOndernemen.TVTalentenjacht.TV
- Cultuur.TVKook.TVOnrecht.TVVaartuig.TV
- Formule1.TVLachen.TVOranje.TVVerkiezing.TV
- Gamen.TVMensen.TVPolitiek.TVVoertuig.TV
- Geloof.TVMode.TVReis.TVVoetbal.TV
- Gezondheid.TVMuziek.TVSerie.TVWeer.TV
- Informatief.TVNatuur.TVSpeelfilm.TVWoon.TV
MAX Maakt Mogelijk Special - Alle afleveringen
In Moldavië zijn levensmiddelen voor veel ouderen onbetaalbaar. Noodgedwongen verkopen veel ouderen daarom spullen op straat. Voor die groep startten we een voedselpakketproject.
Albanië is een van de weinige landen ter wereld waar meer Albanezen buiten het land wonen dan in het land. In 2021 daalde het aantal inwoners van 3,3 miljoen naar 2,79 miljoen. Ouderen zijn daardoor nog meer dan vroeger aangewezen op zichzelf.
In Moldavië staat de winter voor de deur en zijn veel huizen slecht onderhouden: muren en daken zitten vol gaten. Daarom renoveren we het hele jaar door zoveel mogelijk woningen.
Extreme regenval heeft in augustus 2022 een ramp veroorzaakt in Pakistan. Grote delen van het land staan onder water door de ergste moessonregens ooit. Huizen zijn onbewoonbaar en mensen zijn in nood.
In Litouwen helpen we al jaren ouderen, dankzij één bijzondere man: Wim Brauns. Zes jaar geleden ontmoette Jan Slagter Wim, die op zijn eigen manier voor 25 ouderen zorgde. In januari dit jaar overleed Wim plotseling. Jan Slagter bewijst hem de laatste eer en zoekt uit hoe zijn levenswerk voortgezet kan worden.
Verspreid over Moldavië worden vluchtelingen uit buurland Oekraïne opgevangen. In het stadje Orhei wonen ze bij Moldavische gezinnen die het zelf ook niet breed hebben. We delen daarom wekelijks voedselpakketten uit.
Deze special staat in het teken van ouderen op Curaçao die niet of nauwelijks rondkomen en in zeer moeilijke omstandigheden leven. Jan Slagter zoekt deze ouderen op en bespreekt met operazangeres Tania Kross, die op Curaçao woont, de twee kanten van het eiland. We willen geld inzamelen, zodat meer mensen een voedselpakket kunnen krijgen en huisjes van de armste ouderen kunnen worden opgeknapt.
We starten een Winteractie in Nederland: voor ouderen die het financieel niet meer redden. Gelukkig zijn er veel mensen die mooie hulpacties op touw zetten.
Inwoners van en vluchtelingen uit Oekraïne hebben dringend hulp nodig, MAX Maakt Mogelijk wil zo snel mogelijk noodhulp verlenen.
Het Nederlandse echtpaar Ton en Alice van Nimwegen maakt het verschil voor de lokale bevolking in het dorp Telechiu. Zelf wonen ze er een deel van het jaar en doen er alles aan om de arme bewoners te helpen.
We keren terug naar Oeganda, waar Friese oma's het verschil maken voor Oegandese oma's, die noodgedwongen voor hun kleinkinderen zorgen.
In het programma ziet u wat Stichting MAX Maakt Mogelijk met uw donatie doet voor kwetsbare ouderen.
De Nederlandse Anneke uit Papendrecht woont al jaren met haar man Mambu in zijn geboorteland Liberia. Samen zetten zij zich in voor de arme ouderen.
Eenzaamheid is een groot probleem in Nederland, maar ook in Moldavië. Veel ouderen daar wonen alleen op het platteland en zien bijna nooit iemand, maar de eenzaamheid is niet het enige probleem. Veel mensen wonen onder vreselijke omstandigheden. Jan Slagter zoekt deze ouderen op en roept de hulp in van de kijker om de huisjes op te kunnen knappen.
Ondanks de jarenlange hulp aan ouderen in Moldavië leven er nog steeds veel mensen in diepe armoede en krotten. Maar helpen, helpt! Dat bewijzen de ouderen die dankzij donateurs in een opgeknapt huisje wonen.
Al jaren steunt MAX Maakt Mogelijk een gaarkeuken in Noord-Albanië, waar ouderen samenkomen om een maaltijd te nuttigen. De vier eetmomenten per week in de gaarkeuken zijn ontzettend belangrijk voor de ouderen. Zonder deze steun eten ze soms dagenlang niets. Door de coronacrisis mogen zij helaas niet langer bij elkaar komen en is het leven nog moeilijker geworden. Gelukkig mogen de ouderen wel maaltijden afhalen, een handige en noodzakelijke oplossing.
De armoede onder ouderen in Chisinau, de hoofdstad van Moldavië, maakt de rijen voor de lokale gaarkeuken steeds langer. Maar díe moet steeds meer mensen zonder eten wegsturen. De armoede raakt zelfs ouderen die hoog opgeleid zijn en een goede baan hadden. MAX Maakt Mogelijk wil ervoor zorgen dat meer ouderen een maaltijd krijgen.
In Moldavië heeft MAX Maakt Mogelijk diverse projecten gerealiseerd, waarbij warme maaltijden of voedselpakketten worden verstrekt aan de armste ouderen. Deze ouderen moeten leven van miserabele pensioentjes van 25 tot 50 euro per maand. De prijzen van levensmiddelen zijn de afgelopen jaren steeds verhoogd en de ouderen leven hierdoor steeds meer geïsoleerd.
Tientallen grootouders in Moldavië zorgen noodgedwongen voor hun kleinkinderen, omdat ouders naar het buitenland vertrekken. De volledige financiële zorg komt daardoor neer op de grootouders.
In het Albanese dorp Barbullush staat sinds 2016 een verzorgingshuis voor ouderen. Buiten de muren van het huis zijn de problemen onder ouderen echter groot. Velen hebben dringend behoefte aan hout en voedsel om de naderende winter te overleven.
MAX Maakt Mogelijk brengt dankzij donateurs maandelijks een voedselpakket langs bij ouderen in Moldavië. Maar de huisjes, waar de ouderen door de coronamaatregelen nu meer tijd in doorbrengen dan ooit, hebben dringend renovaties nodig om de kou buiten te houden.
Al jaren steunt MAX Maakt Mogelijk een gaarkeuken in Noord-Albanië, waar ouderen samenkomen om een maaltijd te nuttigen. De vier eetmomenten per week in de gaarkeuken zijn ontzettend belangrijk voor de ouderen. Zonder deze steun eten ze soms dagenlang niets. Door de coronacrisis mogen zij helaas niet langer bij elkaar komen en is het leven nog moeilijker geworden. Gelukkig mogen de ouderen wel maaltijden afhalen, een handige en noodzakelijke oplossing.
Ooit werden ze als Nederlander in Nederlands-Indië geboren. Ouderen met een Nederlandse naam die Nederlands spreken en zich Nederlander voelen. Maar toen Indonesië in 1949 onafhankelijk werd en alle Indische Nederlanders naar Nederland vertrokken, mochten zij niet mee. Deze achterblijvers leven sindsdien in armoede. Recht op een pensioen of AOW hebben ze niet en het gevoel van afwijzing door Nederland is er nog steeds. Jan Slagter bezocht een aantal ouderen in Bandung en Jakarta en riep de hulp in van de kijker.
